Expertgrupp VNS – Studiebesök Region Västmanland

nov 20, 2023 | VÅRDNÄRA SERVICE

Den 14-15 november träffades expertgrupp VNS i Västerås för att inspireras, byta erfarenheter och samverka kring vårdnära service.

Dag 1 träffades vi på Plaza Västerås och fick lyssna till två intressanta föreläsningar. Lena och Matilda från Medicinkliniken fick oss alla att nicka instämmande när de delade med sig av sina erfarenheter om arbetsgiftuppgiftsväxling och vikten av att arbeta på toppen av sin kompetens. Framtidens arbetssätt i vården – historia och framtidens utmaningar.

Elin från Kost berättade om digital meny och måltidsbeställning som innebär säkrare beställningar, god nutrition då patienten själv får välja och tidsvinster för både vårdpersonal och VNS-medarbetare.

Dag 2 var det dags för studiebesök på Västmanlands sjukhus Västerås. Samlad service visade hur de arbetar med bemanning, rekrytering och onboarding för nya medarbetare. Det digitala systemet Avista Time används för planering, beställning och uppföljning av städning och andra servicetjänster. Vi gjorde även ett besök i ett avdelningskök för att se hur digital meny och måltidsbeställning fungerar i praktiken med enportionsrätterna Fleximat som finns tillgängliga att beställa direkt på vårdavdelningen.

Två mycket givande dagar för alla inblandade och även möjlighet att delta digitalt på föreläsningarna dag 1 för dem som inte kunde resa och vara med på plats.

Arkiv

Kategorier