Ordförande har ordet, april 2020

apr 24, 2020 | Uncategorized

Våren trotsar Covid-19!!

Mitt i all hantering av Covid-19 så har våren plötsligt anlänt!

Värmen och ljuset bidrar till en känsla av hopp… Hopp om att vi kommer återgå till normalare förhållanden. Men vårt normala vanliga kommer nog aldrig bli detsamma efter det här, vi kommer för evigt vara märkta av denna situation MEN mycket positivt kommer att födas ur spillrorna av Covid-19. Innovations- samt uppfinningsrikedomen finner inga begränsningar, egen tillverkning av engångsmaterial pågår i flertalet regioner, samarbetsformer mellan tidigare separerade enheter och arbetsgrupper har skapats, sammanhållning har format och svetsat oss samman och äntligen bedrivet vi vård tillsammans inom regionerna!!

Ja för i allt arbete och omställning som genomförs så tydliggörs vikten av våra servicetjänster ytterligare och det är mycket som vi inom regionerna inte kommer vilja eller kunna backa på i vårt gemensamma arbete gällande hur våra samarbeten behöver se ut och formas för att vård ska kunna bedrivas.

Jag har aldrig varit stoltare än vad jag är just här och nu:

-över att vara en del av Region Sverige
-över att kunna bidra till att vård bedrivs utifrån det ansvarig vi har för serviceverksamheten!

 På valborgsmässoafton ska vi tillsammans hjälpa varandra att axla den bördan, 4 regioner delar med sig av sina erfarenheter under ett digitalt erfarenhetsutbyte medans pandemin pågår. En inbjudan har skickat ut till alla servicechefer.

 

{

Ta hand om er och varandra nu och passa på att njut i solen!

Vid pennan,
Helena Tauberman

Arkiv

Kategorier