Nätverksträff för Expertgruppen Måltider på Danderyds sjukhus

sep 19, 2019 | MÅLTIDER

Den 10-11/9 hade expertgrupp måltid ett som vanligt innehållsrikt nätverksmöte. Denna gång höll vi till på Danderyds sjukhus. Vi har börjat bli ordentligt varma i kläderna nu när nätverket firar ett års jubileum.

Vi hade en full agenda och inledde mötet med en föreläsning om Inbjudande atmosfär i dagrum och matsal och vad man kan göra. Det var Lars Eriksson, doktorand i måltidskunskap vid Grythyttan som föreläste om terminologin att synliggöra miljön, hur allting hänger ihop i en måltidssituation och vad som begränsar genomförandet av ”en god måltid”.

Vi avslutade föreläsningen med ett besök på Rehabavdelningen, där vi tittade på matsalarna och hur man hanterade måltidsmiljön på avdelningen som var nyrenoverad. 

Vi såg en del förbättringsmöjligheter relaterade till Lars föreläsning. Föreläsningen satte igång många tankar och jag gissar att flera av oss har detta på sin egna to do list framöver.

Genomgång av kostdatasystemen

Vi hade även Mashie/Foodit/Aivo på besök för en genomgång av kostdatasystemen för status och framtid, eftersom Mashie foodit och Aivo nu gått samman, finns mycket funderingar i gruppen, Erik Bergstedt vd för Mashie FoodTech Solution, Staffan Lundgren produktchef och Per Anders Ek produktägare Matilda presenterade de olika system som de erbjuder. Företaget strävar efter god användarvänlighet och att systemen ska vara snabba och säkra.

På agendan fanns även diskussion om hur vi får vården engagerad i att genomföra matsvinnsmätningar och hur vi kan förbättra vårt resultat.

Det är mycket på gång i arbetsgrupperna som håller på att färdigställa sina arbeten inför redovisning i november.

Vi fortsätter med 1½-dagsmöten, från lunch till nästa dags eftermiddag. Ett av årets tillfällen läggs i Stockholm och det andra någonstans i övriga landet. Nästa gång i Stockholm 21-22 januari och på hösten 2020 träffas vi i Nyköping.

Vi hade en mycket trevlig kväll på Restaurang Tak med givande samtal och fin utsikt (och en creme brylé samkasatt med soja ?)

Arkiv

Kategorier