Möte expertgrupp måltid i Göteborg 4-5 februari
Nu har expertgrupp måltiders arbete kommit gång igång ordentligt. I början av februari trotsade många av oss snöstormen för att ses på vårt tredje fysiska möte, och denna gång anordnades mötet av Ulla Bengtson och Berit Svanberg från VGR. Vi hade två givande dagar med en fullspäckad agenda.
Några av våra samtalsämnen:
- Vi diskuterade och delade erfarenheter och tips gällande matsvinnsmätningar
- Vi tittade på delar av den webbaserade utbildning ”Klimatklivet” framtagen av VGR/Miljösekretariatet tillsammans med Regionservice Måltider vgregion.se/klimatsmartmat.se
- Digitalisering av måltidsbeställningar. Måltider VGR har förenklat för vården så att för patienter själv skall kunna beställa via platta Maria Alriksson från Måltider i VGR och Mattias Lidbeck från SU berättade om sitt projekt.
Vi har 4 arbetsgrupper på teman nedan, alla redogjorde för status och fick input från gruppen:
- Nyckeltal
- Robusthet; ta fram en handfast rekommendation vad man bör tänka på vid olika former av kris. Ta fram rekommendationer för ett livsmedelslager
- Digitalisering; inventera vilka olika webbaserade utbildningar som finns inom de olika landstingen.
- Dialog; vad är viktigt för patienten? Få till 5 djupintervjuer med patienter.
Vi hann även med en middag tillsammans vilket var mycket trevligt, jag måste säga att det är ett otroligt givande nätverk vi skapat med deltagare fram hela landet. Alla delar med sig och är engagerade, jätteroligt!
/Ordförande Linda Hagdahl Verksamhetsutvecklare Måltider Södersjukhuset, Stockholm.
INFORMATION
Best Service är ett frivilligt nätverk för serviceorganisationerna i samtliga regioner.
LÄNKAR
COPYRIGHT® 2019 | BEST SERVICE